5 съвета за младежка кожа на лицето

5 съвета за младежка кожа на лицето

Мъжете добре знаем как да изградим своя стил – дрехи, аксесоари, подстрижка, брада. Спортуваме, за да изглеждаме добре и да бъдем здрави и силни. Правим всичко това, защото ни е грижа как изглеждаме и как се възприемаме от околните.

Често, обаче, пренебрегваме лицето си – главният герой на нашето представяне пред света.

Ние от DUXE сме тук да променим това и да ти споделим знанията и опита си за по-младежка и здрава кожа на лицето.

1. Спри да миеш лицето си със сапун

Обикновените сапуни и душгелове, с които сме свикнали да се къпем, са подходящи за ръце и в някои случаи са допустими за тяло.

За лицето, обаче, те имат единствено негативен ефект. Конвенционалният продукт за миене нарушава pH-то на кожата на лицето, като внася и дисбаланс в защитната й функция. И не, дори продуктите, рекламирани като „3 в 1 – коса, лице, тяло“ не предлагат грижата, от която лицето ти има нужда. Резултатът от тези продукти е суха и раздразнена кожа.

Случвало ли ти се е кожата на лицето ти да се лющи след баня или да я усещаш суха и стегната? Е, вече знаеш причината.

За целта нашите дерматолози препоръчват измиване на лицето само със специално предназначени щадящи продукти за лице, с pH близко до 5.5. Такъв е и Deep-Cleansing Face Wash, който дълбоко почиства порите на лицето и подпомага естествената защитна бариера на кожата.

2. Пази лицето си от слънце

Безспорен факт е, че слънцето е лидер в допринасянето към стареенето. Тук ще оставим снимката сама да говори за себе си. На нея е мъж от САЩ, работил като дългогодишен шофьор на камион. Лявата му буза е тази до вратата, която предимно е била огрявана от слънчевите лъчи.

3. Повече течности, по-малко захар

Течностите и конкретно чиста питейна вода са изключително важни за здравата хидратирана кожа. Няма да навлизаме в детайли, тъй като това важи за здравето на цялото тяло. Затова просто обърни внимание колко вода пиеш на ден и сам ще усетиш промяната много скоро – не само по кожата на лицето.

Захарта е друг голям враг на кожата. Научно доказано е, че захарите, които приемаме, се прикрепват към протеините в кожните клетки. Процес, наречен гликиране. До какво води това ли – бръчки, отпусната кожа и липса на жизненост.

4. Хидратирай лицето си

Голяма част от проблемите на кожата на лицето се дължат на дехидратация. Независимо дали кожата е крайно суха или обилно омазнена, причината е една и съща.

Липсата на хидратация води до влошена бариерна функция на кожата. Оттам следват и проблемите като изсушаване, омазняване, акне, бръчки и фини линии.
Нашите дерматолози препоръчват Double-Action Face Cream – Hydrating & Regenerating, който освен, че дълбоко хидратира и спомага жизнените процеси в кожата, също така и стимулира активното регенериране на нови млади клетки на кожата.

5. „Вслушай“ се в кожата си

Няма универсални съвети за индивидуалните нужди на всяко лице. Кожата ни е различна – подложена е на различни фактори и организмите ни работят по различен начин.

Ако страдаш от акне или лесно раздразняване, то в никакъв случай не употребявай силни или механични ексфолианти за кожата.
Ако кожата на лицето ти е по-скоро суха, то мий го само веднъж на ден – за предпочитане вечер. При по-мазните кожи е препоръчително миенето 2 пъти на ден – сутрин и вечер.
Ако спортуваш и водиш активен начин на живот, мий лицето си след физическа дейност, за да отмиеш потта и натрупалата се мръсотия.

За финал

Съветите в тази статия са насочени към млади мъже и зрели господа, които ги е грижа за това как изглеждат и искат да запазят лицето си жизнено и младежки изглеждащо.

За да направим грижата за лицето лесна и разбираема за мъжете, ние от DUXE създадохме лесна и бърза рутина, базирана на 100% натурални ценни масла и иновативни съставки, допринасящи за подмладяването, предпазването и засияването на всяко мъжко лице.

Виж още статии на DUXE

Цялостно решение за мъжката кожа - Full Face Trio Set

Трио сетът на DUXE е най-бързата и лесна рутина към видимо по-чиста и младежка кожа на лицето.

  • премахва омазняването и лющенето на кожата на лицето
  • почиства в дълбочина без да изсушава кожата
  • предпазва от причинители на акне и други дразнители
  • бори признаци на стареене и умора като тъмни кръгове и бръчки
Виж повече